Duurzaamheid

Duurzaamheid

Nu klimaatverandering een alomtegenwoordig onderwerp is en vervuiling steeds toeneemt, is het onze plicht als mensheid om na te denken over een duurzaam milieu.

U vraagt zich misschien af of het duurzaam is om self-storage te gebruiken , of het onze ecologische voetafdruk vergroot?

In deze pagina komt u er alles over te weten.

Bij Storo houden we rekening met het milieu.

Waarom? Omdat we willen dat de toekomstige generaties ook kunnen genieten van ons prachtig stukje aarde en dat moeten we koesteren!

Wij doen dit trouwens niet alleen, als klant draag je ook rechtstreeks bij aan een verbeterd milieu.

Waarom dit zo is kan je hieronder lezen.

Hoe draag je als klant bij aan een verbeterd milieu? 

Particulier

Als je als particuliere klant een opslagruimte huurt bij Storo houd je, misschien onbewust, rekening met een duurzaam milieu. Of het nu voor je verhuis, renovatie, plaatsgebrek... is, ontdek welke meerwaarde u kan betekenen.

Consumententrends met een slechte invloed op het mileu

Ongeveer 40% van de klanten die een opslagruimte huren doen dit voor het opslaan van meubels en kleren. Andere zaken die vaak gestockeerd worden zijn sportartikelen en seizoensgebonden zaken zoals ski's, kampeermateriaal, kerstboom :-)...

De productie van al deze zaken vraagt een enorme inspanning van onze planeet. Zo is de textielindustrie een van de meest vervuilende, door de invloed van de zogenoemde 'fashion-rage'. Er worden kleren gekocht die vaak relatief ( en met reden ) goedkoop zijn en deze worden na 1 seizoen weggegooid, dit is op lange termijn niet houdbaar.

Waarom? 20% van de watervervuiling wereldwijd is afkomstig van de textielsector en 5% van het wereldwijde afval wordt ingenomen door afgedankte kleren. 10% van de totale wereldwijde uitstoot van broeikasgassen is afkomstig van de mode-industrie.

Wat meubels betreft, is dit al niet veel beter. Meubels zijn meestal gemaakt van hout en deze meubels worden vervaardigd met vaak sterk vervuilende chemische producten zoals lijmen en polymeren.

Beide sectoren steken wel een tandje bij , maar wat u als Storo-klant het beste kan doen, is deze spullen die je bezit zolang mogelijk bij te houden. 
Je kan enorm leuke dingen doen met kleren die je anders zou weggooien, en om de zoveel tijd komt alles terug weer in de mode, en zou je anders deze kleren weer opnieuw moeten kopen.

Voor meubels juist hetzelfde, op dit moment passen ze misschien niet in je interieur of staan ze in de weg, maar dit is vaak niet voor altijd. 

Bijhouden of opnieuw kopen, wat is duurzamer?

Zoals de Amerikaan Keyes het ooit zei : "Je druk maken om wat je niet hebt, is een verspillen van wat je hebt". Koester dus wat je hebt en het is niet altijd nodig om op jacht te gaan naar nieuwe spullen. Als je uw dierbare items in een veilige en verwarmde omgeving opbergt, verlengt u de levensduur en moet u minder kopen. Positief voor je budget, maar ook voor het milieu. 

Uw spullen bewaren voor een toekomstig gebruik is financieel en ecologisch gezien duurzaam.

Self-storage om kleiner te wonen.

Vervoer is de belangrijkste oorzaak van co²-uitstoot in de steden. Het gebruik van fietsen en openbaar vervoer stijgt jaar na jaar en zorgt voor minder uitstoot. Het is echter spijtig dat mensen vaak de plek niet hebben in een appartement om hun fietsen of andere duurzame alternatieven te stallen. Daarom wordt er vaak gestopt met het gebruik van het niet-vervuilend vervoer.

Ook is er vaak voor hobbymateriaal en seizoensgebonden spullen geen plek in een appartement. We gaan nog kleiner en kleiner wonen, waardoor dit probleem alleen maar zou toenemen.

In Washington , Amerika , gebruikt al ongeveer 20% van de inwoners met een appartement self-storage voor dit probleem, deze units worden meerdere malen per week bezocht omdat het dienst doet als extra berging.

Bedrijven

Decentraliseren van opslag 

Als bedrijf, klein of groot, is het belangrijk om een optimale distributie van diensten en goederen te bekomen. Dit kan door meerdere gedecentraliseerde magazijnen verspreid over een regio te gebruiken. Bij Storo kan je op meerdere locaties een opslagruimte huren om dit te bekomen. Goed voor je logistiek proces, portefeuille en het milieu.

Decentrale magazijnen zorgen voor een hogere mate van leveringsflexibiliteit, lagere transportkosten, kortere levertijden en maakt leveringen met kleinere vrachtwagens of bestelwagens financieel interessant. Een grote vrachtwagen is niet meer altijd nodig voor deze kleinere magazijnen. 

Self-storage beperkt ook het gebruik niet tot enkel opslag. Je kan voor je personeelsbestand uit een bepaalde regio een opslagruimte huren, waar zij dagelijks terechtkunnen om de dag te starten zonder in de file te staan. Op die manier moeten zij zich niet steeds naar het centraal magazijn begeven voor extra goederen. Ze rijden tot het magazijn het dichtst bij hun thuis.

Minder kilometers, minder co²-uitstoot. Minder kilometers, goedgezind personeel. Minder kilometers, besparing in logistiek.

Je kan uiteraard ook niet voor elke regio een groot magazijn gebruiken, daarom is het beter om enkel de vierkante meters af te nemen die je nodig hebt voor een bepaald gebied. Dit kost per m² meer, maar absoluut gezien veel minder! Je moet niet minimum een aantal vierkante meters afnemen, zoals bij een KMO-unit wel het geval is. En dit verkleint je ecologische voetafdruk.

Last mile-delivery 

Last Mile Delivery is de laatste stap in het bezorgen van goederen tot bij de consument of op een retail locatie. Opslagruimte aan de rand van de stad kan hiervoor een duurzame oplossing zijn. Met een beperkt aantal vierkante meters kan je aan de rand van de stad je centrumlogistiek regelen. Er wordt met grotere voertuigen geleverd aan de rand van de stad, en met kleine duurzame oplossingen verdeeld in de stad. Denk hier bij aan de bakfietsen die je vaak ziet, of kleine elektrische voertuigen die stilaan hun opmars maken.

STORO

Wat Storo hiervoor doet

  • Door het digitaliseren van alle processen, werkt Storo papierloos.
  • Er wordt in de sites gebruikt gemaakt van duurzame , niet-vervuilende poetsproducten.
  • Al onze gebouwen zijn voldoende geïsoleerd, waardoor er een minimaal warmteverlies is.
  • Wij gebruiken overal sensor-gestuurde LED-verlichting, om enkel te verbruiken wanneer het nodig is.
  • Omdat wij gecentraliseerd op 1 kantoor werken, is er geen overbodig verbruik van nutsvoorzieningen op de verschillende locaties.

 


Enkel geselecteerde cookies accepteren | Wissen