5 voordelen van een opslagruimte voor jouw bedrijf 

27 februari, 2024
Door Storo
5 voordelen van een opslagruimte voor jouw bedrijf 

Elk groeiend bedrijf ervaart op een bepaald moment wel een tekort aan ruimte. Of het nu gaat over een te klein kantoor, een winkel waar je de stock niet kwijt kan of de stapel documenten op het bureau bij je thuis, uiteindelijk ga je er toch een alternatief voor moeten zoeken. 

Een opslagruimte is een betaalbare en flexibele oplossing als je extra ruimte nodig hebt. In deze blog geven we je vijf voordelen van een opslagruimte en waarom het je kan helpen bij de groei van jouw bedrijf.

1. Extra ruimte

Dit voordeel spreekt natuurlijk voor zich: in een opslagruimte kan je stock, werkmateriaal, bedrijfsdocumenten en nog veel meer kwijt. Je kiest er eentje uit op maat zodat je niet voor ruimte moet betalen die je niet kan vullen. Door een opslagruimte te huren in plaats van te verbouwen of te verhuizen, spaar je heel wat geld uit. Het zorgt er bovendien voor dat je kantoor niet door rommel wordt overgenomen.

Self-storages zijn altijd beveiligd met alarm - en camerabewaking waardoor belangrijk bedrijfsmateriaal veilig is. Als je een box in de buurt van je bedrijf kiest, is je materiaal op elk moment toegankelijk.

2. Flexibiliteit

Probeer je naast je fulltime job je bijberoep verder op te bouwen? Self-storage geeft beginnende ondernemers de flexibiliteit die ze nodig hebben om hun inventaris, werkmateriaal en andere bezittingen veilig op te slaan. Je moet je geen zorgen maken over openingsuren en veiligheid omdat de meeste self-storages 24/7 open en bewaakt zijn.

Bij plotse groei kan je eenvoudig verhuizen naar een groter formaat en tijdens rustige periodes kan je terug naar een kleinere box verhuizen. Self-storages bieden start-ups daardoor de ruimte om gecontroleerd te groeien voordat ze uit noodzaak naar KMO-units moeten gaan kijken.

3. Georganiseerd archief

Producten inpakken voor je bijberoep

Dankzij een opslagruimte kan je de ruimte in je kantoor vrijhouden voor documenten die je veel nodig hebt. De documenten die je niet meer nodig hebt, maar ter referentie nog moet bijhouden, kan je in een opslagruimte bewaren. Zo is er op zijn beurt weer plaats voor andere uitbreidingen op je hoofdkantoor.

Gevoelige documenten worden bovendien op een veilige en nette locatie bewaard. Goede ventilatie en verwarming zorgen ervoor dat er geen vochtophoping ontstaat en dat je spullen droog blijven. Verder hanteren self-storages altijd preventieve ongediertebestrijding. 

Bedrijfsdocumenten op een onafhankelijke locatie opslaan maakt verhuizingen, fusies en overnames tenslotte heel wat eenvoudiger. Je hoeft alleen maar de gegevens op het huurcontract aan te passen in plaats van een hele stapel documenten te moeten transporteren.

4. Stock opslaan

Strategisch gezien is het niet slecht om self-storage voor de stock van je bedrijf in te zetten. In opslagruimtes die dichtbij leveranciers of langs transportroutes liggen, kan je bestellingen efficiënt ontvangen en sorteren om ze nadien gestructureerd naar hun doelbestemming te brengen. Tijdens piekperiodes en de solden kunnen bedrijven hun overtollige producten tijdelijk opslaan terwijl de spullen altijd toegankelijk blijven. Zo kunnen onverwachte tekorten snel aangevuld worden.

5. Ondersteuning  

Als het tijd is om het bedrijf uit te breiden en ook op andere locaties vestigingen te openen, kan self-storage helpen bij de hele verhuis. Als je bijvoorbeeld al meubels hebt gekocht voor de nieuwe kantoren, kan je die even stockeren tot de bouw ervan volledig klaar is.

Lange gang vol boxen met verschillende formaten

Hoe kies je de juiste opslagruimte voor je bedrijf?

Ga op zoek naar een goede locatie 

Stel jezelf de vraag of er opslagruimtes zijn in de buurt van je bedrijf en of ze makkelijk bereikbaar zijn vanaf de belangrijkste transportroutes of logistieke knooppunten.

Maak een inschatting van je opslagbehoefte

Maak een lijst van de spullen die je moet opslaan. Dat kan gaan over een inventaris van je bedrijfsdocumenten, apparatuur, werkmateriaal, stock of meubilair. Denk er ook over na of de self-storage aan bepaalde vereisten moet voldoen: 24/7 toegankelijk, beveiliging, laad- en loszone, … 

Bepaal de grootte van de opslagruimte

Bereken hoeveel ruimte je nodig hebt voor je spullen en houd daarbij rekening met toekomstige bedrijfsgroei. Je kan gebruik maken van een online ruimtecalculator om eenvoudig het ideale formaat te berekenen.

Evalueer de veiligheid en de staat van het gebouw

Ga na of de faciliteit 24/7 videobewaking en individuele deuralarmen heeft. Bezoek het gebouw op voorhand om er zeker van te zijn dat de opslagruimtes goed onderhouden worden en dat er ongediertebestrijding aanwezig is. 

Bekijk de verzekeringsopties

Denk eraan om de verschillende verzekeringsopties na te kijken zodat je zeker bent dat je bezittingen verzekerd zijn in geval van brand, diefstal of andere noodsituaties. 

Of je nu een klein kantoor hebt, altijd vanop verschillende plaatsen moet werken, of van je hobby je beroep aan het maken bent, een opslagruimte huren dichtbij je bedrijf kan dus echt een gamechanger zijn tijdens de groei van je bedrijf. Bij Storo kan je in Brecht, Mechelen of Roeselare een opslagruimte huren. Surf naar onze website, duid een locatie aan en boek je opslagruimte eenvoudig online. 

Huur een opslagruimte

Huur een box

Enkel geselecteerde cookies accepteren | Wissen