De top 5 vaardigheden voor een renovatie die je moet kennen

09 februari, 2023
Door Storo
 De top 5 vaardigheden voor een renovatie die je moet kennen

Schilderen 

Schilderen is één van de meest voorkomende taken die je regelmatig moet uitvoeren in je huis. Het kan enige oefening vergen om correct te leren schilderen, maar als je het éénmaal onder de knie hebt, is het een gemakkelijke en kosteneffectieve manier om je huis er beter uit te laten zien. Hier zijn een paar tips om te schilderen als een professional: 

 • Gebruik kwaliteitsvol materiaal 
 • Bedek alle vloeroppervlakken met handdoeken of plastic zeilen 
 • Breng de verf in gelijkmatige bewegingen aan 
 • Laat elke verflaag goed drogen voordat je de volgende aanbrengt 
 • Ruim eventuele verfspatten onmiddellijk op om vlekken te voorkomen 

Extra tip: bewaar spullen tijdelijk bij Storo om te voorkomen dat verfspatten jouw spullen beschadigen! 

Elektrische reparaties  

Om veiligheidsredenen kunnen professionele elektriciens soms beter jouw reparaties uitvoeren. Er zijn echter elektrische problemen die huiseigenaren zelf kunnen oplossen, zoals: 

 • Verlichtingsarmaturen vervangen 
 • Stopcontacten vervangen 

Zorg ervoor dat je elektriciteit is uitgeschakeld voordat je elektrische werkzaamheden uitvoert! Weet bovendien wanneer het tijd is om een elektricien te bellen voor ingewikkeldere taken, zoals het bedraden van nieuwe stopcontacten of het installeren van nieuwe schakelaars. 

Timmerwerk 

Hoewel timmerwerk gespecialiseerde gereedschappen en ervaring vereist waar de meeste huiseigenaren geen toegang toe hebben, zijn er nog steeds kleinere projecten die je zelf kan aanpakken zoals: 

 • Planken ophangen  
 • Boekenkasten bouwen 

Deze projecten zijn allemaal mogelijk met basiskennis houtbewerking en elektrisch gereedschap zoals een zaag of een boor. Als je je timmervaardigheden verder wilt aanscherpen, overweeg dan om lessen te volgen of online tutorials te bekijken, zodat je grotere projecten in huis kunt aanpakken, zoals het installeren van kasten of het repareren van kapotte meubels. 

Sanitair reparaties  

Sanitair reparaties zijn nooit leuk, maar zijn noodzakelijk als je het sanitair goed wilt laten functioneren. Weten hoe je waterkleppen in geval van nood kunt afsluiten, is van vitaal belang, maar leren hoe je sanitaire voorzieningen zoals kranen en toiletten kunt vervangen, kan ook van pas komen. Bovendien kan het helpen om grote problemen te voorkomen als je weet hoe je een afvoer kan ontstoppen of een verstopte leiding kan afvoeren. 

Extra tip: hier is een DIY-video over sanitair die je misschien wilt bekijken voordat je aan de slag gaat! 

Reparatie van gipsplaten 

In bijna elk huis zitten gipsplaten. Deze hebben, net als al het andere in uw huis, regelmatig onderhoud nodig.  

 • Kleine reparaties aan een gipsplaat, zoals het dichten van gaten of scheuren, vereisen vaak niets meer dan wat plamuurpasta/vulmiddel en schuurpapier 
 • Grotere plekken hebben mogelijk versterking van gaasband en een verbinding nodig voor stevigere resultaten (afhankelijk van waar de schade is) 

Voordat je aan de slag gaat met gipsplaat projecten, moet je ervoor zorgen dat alle oppervlakken schoon en stofvrij zijn, zodat de lijmmaterialen tijdens het aanbrengen beter zullen hechten! 

Als je tijdens het renoveren of verbouwen een veilige en droge plek nodig hebt om meubels of andere bezittingen op te slaan, dan heeft Storo de ruimte voor jou! Als je niet zeker weet welke opslagruimte je nodig hebt, gebruik dan onze ruimtecalculator. 

En vergeet niet, wij bieden je de *eerste maand huur aan voor slechts €1! Grijp dus je kans door te bellen naar 03 376 07 60 of surf naar onze mogelijkheden voor renovatie opslag. 

*Algemene voorwaarden zijn van toepassing 

Huur een opslagruimte

Huur een box

Enkel geselecteerde cookies accepteren | Wissen