Storo in de pers

03 mei, 2020
Door Storo
Storo in de pers

Eenvoudig en snel extra ruimte huren via nieuw self-storage concept STORO in Brecht en Mechelen

 

Vorige week opende STORO zijn eerste vestiging in Brecht. Deze week volgt de opening van STORO Mechelen.
Het gaat om de lancering van het eerste volledige digitaal aanstuurbare self-storage concept in België. STORO mikt met zijn systeem van boxen die gehuurd kunnen worden, op zowel bedrijven als particulieren. Het boekingsproces verloopt heel eenvoudig en snel via de website, waardoor de gebruiker al na enkele klikken over extra ruimte beschikt.

 

Initiatiefnemer Lennert De bruyn liet zich voor STORO inspireren door de trends binnen de vastgoedmarkt. “Elke vierkante meter wordt alleen maar duurder waardoor mensen op kleinere oppervlakten gaan wonen. Maar waar blijf je met al je dierbare spullen? In Europa groeit de self-storage markt enorm. Alles bij elkaar zijn er 4290 faciliteiten beschikbaar met een totale oppervlakte van 9,9 miljoen m². In Nederland en het Verenigd Koninkrijk gaat het snel, maar ook in België zal deze groei volgen.”

 

 

Groeiende markt

In de Verenigde Staten is het huren van een box als concept al helemaal ingeburgerd. Europa volgt deze trend gestaag, waardoor er op deze markt de komende jaren een sterke toename mag verwacht worden. In ons land bestaan er op dit moment 90 self-storage faciliteiten elk met een bezettingsgraad van gemiddeld 81 procent.

 

STORO wil vooral een eenvoudige en snelle oplossing bieden voor de behoefte aan extra ruimte. De boeking gebeurt veilig en transparant via de STORO-website. Na enkele klikken beschikt de gebruiker over extra ruimte in de vorm van een of meerdere boxen die gehuurd worden. Elke box is apart beveiligd. De digitale sloten worden via smartphone geopend en via gsm deelt de klant in enkele seconden gebruiksrechten uit. De gebruiker kan op elk moment eenvoudig spullen ophalen en deponeren in de gehuurde box. Wie niet vertrouwd is met digitale toepassingen, kan ook gebruik maken van een persoonlijke code. Iedereen kan manueel geholpen worden via een helpdesk, 24/7 beschikbaar.

Voor professionelen en hobbyisten

Lennert De bruyn: “STORO mikt met zijn boxen op zowel bedrijven als particulieren. Professionele gebruikers kunnen er hun archief of werfmateriaal bewaren. Op die manier verliezen bedrijven onnodig tijd en plaats om goed en vlot te kunnen ondernemen. Startups zijn de meest frequente business-huurders van de self-storage sector. Voor wie tijdelijk ruimte zoekt tijdens een verhuis of renovatie zijn er grotere boxen beschikbaar. Maar ook hobbyisten met moto’s, kampeermateriaal enz. kunnen bij ons terecht.”

De eerste vestiging van STORO opende in Brecht ter hoogte van het afrittencomplex van de E19. Half februari volgt de ingebruikneming van de nieuwe vestiging in Mechelen. In 2021 is een nieuwe locatie in Antwerpen aan de beurt. Op middellange termijn heeft STORO de intentie om per jaar 3 nieuwe vestigingen te openen. Qua locatie valt de keuze op gemakkelijk bereikbare plaatsen om zo dicht bij de klanten te kunnen zijn.

Huur een opslagruimte

Huur een box

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.