Groter gaan wonen of een opslagruimte huren?

10 augustus, 2023
Door Storo
Groter gaan wonen of een opslagruimte huren?

Naarmate ons leven vordert en onze bezittingen zich vermenigvuldigen, wordt een groeiend ruimtegebrek een veelvoorkomend probleem voor veel huiseigenaren. Traditioneel werd dit probleem opgelost door te verhuizen naar een groter huis om zich aan te passen aan de steeds groter wordende rommel. 

Een meer moderne oplossing en praktisch alternatief is het huren van opslagruimte. Laten we eens kijken naar de voordelen van het huren van een self-storage unit ten opzichte van de uitbreiding van je huis.

Waarom willen mensen grotere huizen?

 

een living in een overvolle en rommelige ruimte

Mensen willen grotere huizen om verschillende redenen, zoals persoonlijke, financiële en levensstijlfactoren. Enkele veelvoorkomende redenen om uit te breiden zijn: 

 • Een groeiend gezin: koppels kunnen besluiten om een kind te krijgen. Of het nu de eerste van velen is of de nieuwste aanwinst in een grote familie, een nieuw gezinslid creëert de behoefte aan extra leefruimte.
 • Verhoogd inkomen: Een plotselinge boost in financiële stabiliteit, zoals een salarisverhoging, promotie of een succesvolle zakelijke deal, kan individuen of gezinnen ertoe aanzetten om te upgraden naar een groter en meer luxueus huis.
 • Verlangen naar betere voorzieningen: een groter huis kan je gezin toegang bieden tot verbeterde voorzieningen, zoals een grotere achtertuin, een zwembad en keuken met eiland, maar ook tot extra voorzieningen die je nog nooit eerder hebt gehad, zoals een thuisbioscoop. Deze luxe functies zijn zeker verleidelijk als je er het geld voor hebt.
 • Veranderende behoeften en voorkeuren: je voorkeuren en behoeften kunnen in de loop van de tijd veranderen. Je snakt misschien naar een andere stijl van architectuur, modernere karakteristieken of een geheel andere locatie… 
 • Samenwonen met meerdere generaties: in sommige gevallen kunnen families ervoor kiezen om samen te wonen en meerdere generaties onder één dak te huisvesten. Deze regeling vraagt om een groter huis om iedereen comfortabel te kunnen huisvesten.
 • Investeringsmogelijkheden: je kunt schaalvergroting altijd zien als een investeringsmogelijkheid, waarbij je een groter pand koopt om te renoveren en het in de toekomst met winst te verkopen.
 • Meer ruimte voor hobby's en activiteiten: Naarmate je interesses en hobby's evolueren, kun je extra ruimte nodig hebben om je bezigheden te accommoderen. Misschien wil je een huis met een thuisgym, kunststudio, muziekkamer of thuiskantoor?
 • Verhoogde nood aan opslag: naarmate je in de loop van de tijd meer bezittingen verzamelt, heb je extra opslagruimte nodig, wat betekent dat je je huis moet uitbreiden om deze bezittingen te kunnen herbergen.

Wat zijn de nadelen van een groter huis?

 

moeilijkheden bij de uitbreiding van het huis

Het uitbreiden van je huis kan bepaalde voordelen met zich meebrengen, maar het heeft ook verschillende nadelen die je zorgvuldig moet overwegen voordat je de beslissing neemt om dit te doen. Enkele van de belangrijkste nadelen zijn:

 • Hogere kosten: Een nadeel van een groter huis zijn de hogere kosten voor de aankoop, renovatie en onderhoud. Grotere huizen hebben hogere aankoopprijzen, hypotheeklasten, verzekeringspremies en energierekeningen. Je onderhouds- en reparatiekosten kunnen ook hoger zijn vanwege de toegenomen vierkante meters.
 • Hypotheeklasten: Bij een groter huis hoort ook een grotere hypotheek. Het aangaan van een grotere hypotheek kan je financiën onder druk zetten en je vermogen om te sparen voor andere financiële doelen of noodsituaties beperken.
 • Hogere energierekeningen: Grotere huizen verbruiken meer energie voor verwarming, koeling en stroom, wat leidt tot hogere energierekeningen.
 • Meer tijd nodig voor schoonmaak en onderhoud: Het schoonmaken en onderhouden van een groter huis kan tijdrovend en arbeidsintensief zijn. Het kost meer energie, en vaak ook meer geld, om de woning in goede staat te houden, vooral als je een druk leven hebt.
 • Uitgaven voor inrichting en decoratie: Verhuizen naar een grotere ruimte kan betekenen dat je meer meubels en decor moet kopen om de extra kamers te vullen, wat aanzienlijke kosten kan toevoegen aan je algehele verhuizing.
 • Woon-werkverkeer en locatieoverwegingen: als je naar een grotere woning verhuist, kan dit ook betekenen dat je naar een andere buurt of gebied moet verhuizen. Deze verhuizing kan gevolgen hebben voor je dagelijkse woon-werkverkeer en toegang tot andere essentiële diensten en voorzieningen.
 • Emotionele gehechtheid: verhuizen kan leiden tot gevoelens van nostalgie, verdriet, spijt en isolatie van je gemeenschap.
 • De impact op het milieu: Grotere huizen verbruiken meer en hun constructie kan een grotere ecologische implicatie hebben. Meer ruimte betekent vaak dat je tijdens de bouw meer materialen gebruikt, wat ook kan bijdragen aan een grotere ecologische voetafdruk.
 • Moeite met verkopen: een grotere, duurdere woning kan soms een grotere uitdaging zijn om te verkopen, vooral als de huizenmarkt traag is of als er in de buurt momenteel niet veel vraag is.
 • Opportuniteitskosten: het geld dat is gebruikt om je huis groter te maken of een groter huis te kopen, had kunnen worden geïnvesteerd in andere activa of kunnen worden gebruikt voor andere financiële doelen, zoals pensioensparen of onderwijsfondsen.

Waarom kunnen self-storage units een betere optie zijn?

een gelukkige huiseigenaar in zijn self-storage unit bij Storo

Kostenefficiënt

Een van de grootste voordelen van het huren van een opslagruimte is de kostenefficiëntie. Het uitbreiden van je huis of de aankoop van een groter huis brengt een aanzienlijke financiële investering met zich mee, niet alleen in de aankoopprijs, maar ook de hypotheeklast, verzekeringspremies en energierekeningen. Aan de andere kant biedt het simpelweg huren van een opslagruimte je een meer betaalbare oplossing. De huurprijzen voor opslagruimtes zijn lager en flexibeler, zodat je de grootte en duur kunt kiezen die passen bij je ruimtebehoefte en budget.

Minder impact

Verhuizen naar een groter huis betekent het verkopen van je huidige woning, het vinden van een nieuwe woning en het omgaan met alle stress van het verhuizen. Een opslagruimte huren is veel minder veeleisend. Je kunt de unit zo lang huren als je nodig hebt en de grootte ervan eenvoudig aanpassen als je opslagbehoeften in de loop van de tijd veranderen.

Een netter huis

Self-storage units bieden je de mogelijkheid om je leefruimte beter op te ruimen en te organiseren. In plaats van al je spullen in een groter huis te proppen, kun je niet-essentiële spullen kwijt in een opslagruimte, waardoor je een ruimere en aangenamere leefomgeving creëert. Met deze aanpak heb je gemakkelijk toegang tot je bezittingen wanneer je ze nodig hebt, zonder de stress van het zoeken naar je bezittingen in een berg van rommel.

Flexibiliteit tijdens levensovergangen

Het leven zit vol verrassingen en sommige veranderingen hebben misschien tijdelijke opslagoplossingen nodig. Of je nu naar een nieuwe stad verhuist, inkrimpt na je pensionering of een scheiding doormaakt, een opslagruimte biedt flexibiliteit tijdens deze levensveranderende gebeurtenissen.

Voordat je de grote toezegging doet om je huis te vergroten, moet je nadenken over de bruikbaarheid en voordelen van een opslageenheid. 

Storo kan je helpen met extra ruimte op basis van flexibele contracten en state-of-the-art voorzieningen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over de beste opslagruimte VOORDAT je op zoek gaat naar een groter huis dat eventuele grotere problemen met zich meebrengt!

Huur een opslagruimte

Huur een box

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.