Hoe breekbare spullen in te pakken en te verplaatsen als een professional

23 maart, 2023
Door Storo
Hoe breekbare spullen in te pakken en te verplaatsen als een professional

Breekbare spullen verhuizen kan een hele uitdaging zijn! Het is alsof je een spelletje Jenga speelt, behalve dat de blokken kwetsbare, breekbare objecten zijn en als je de verkeerde beweging maakt, kunnen ze allemaal instorten! Naast deze delicate evenwichtsoefening, moet je het juiste verpakkingsmateriaal vinden en hopen dat de rijdende vrachtwagen geen hobbels raakt.

Als de gedachte hieraan ervoor zorgt dat je jezelf in noppenfolie wilt wikkelen en ermee wilt ophouden, doe het dan niet! Met een beetje geduld en deze handige tips kun je de worstelingen van het verhuizen overwinnen en je breekbare spullen intact houden. 

 

Zorg voor de juiste benodigdheden

Voordat je begint met inpakken, moet je ervoor zorgen dat je de juiste benodigdheden bij de hand hebt. 

Je hebt nodig:

  • Pakpapier of noppenfolie
  • Tape
  • Noppenschuim
  • Stevige kartonnen dozen in verschillende formaten
  • Labels en markeringen

Bij Storo bewaren we al je verhuisbenodigdheden op één handige plek om je geld en tijd te besparen. Of je nu grote, stevige dozen of sterke tape nodig hebt, je vindt het allemaal bij Storo!

 

Begin met een plan

Neem de tijd om in te plannen welke items je gaat inpakken. Maak een lijst van alle breekbare en waardevolle spullen die je hebt en de beste manier om ze in te pakken, inclusief welk formaat van doos en welk verpakkingsmateriaal je moet gebruiken. Overweeg ook de volgorde waarin je je items inpakt, beginnend met de meest breekbare en eindigend met de minst breekbare.Wikkel voorzichtig in

Als het gaat om het inpakken van delicate items, hoe meer vulling, hoe beter. Gebruik veel pakpapier of noppenfolie om elk item afzonderlijk te bedekken, en besteed extra aandacht aan delicate of uitstekende delen. Controleer of er geen openingen in de verpakking zitten en zet deze vast met een stukje tape.

 

Vul de gaten in

Vul bij het inpakken van je bezittingen eventuele gaten op met verpakkingsschuim of schuimrubberen inzetstukken om alles veilig te houden tijdens het transport. Als je geen schuim hebt om de gaten op te vullen, kun je in plaats daarvan zachte dekens of opgerolde kledingstukken gebruiken.

 

Label en organiseer

Label elke doos duidelijk met de inhoud en markeer alle dozen met breekbare items als "breekbaar" in grote, vetgedrukte letters. Denk eraan om de dozen met de meest delicate spullen gescheiden te houden en jouw verhuizers of familie te laten weten welke dat zijn.

 

Behandel voorzichtig 

Als het tijd is om te verhuizen, behandel dan elke doos zorgvuldig, vooral degene die gemarkeerd zijn als "breekbaar". Til altijd vanaf de bodem van de doos en plaats ze voorzichtig neer. Als je je spullen verplaatst zonder de hulp van een professioneel bedrijf, zorg er dan voor dat de kwetsbare dozen op een stevige ondergrond worden vastgezet en stapel ze niet op.

 

Langzaam uitpakken

Wees bij aankomst in je nieuwe woning extra voorzichtig bij het uitpakken van de breekbare dozen. Pak ze één voor één uit en zorg ervoor dat je een veilig, stabiel oppervlak hebt om ze op te plaatsen. Inspecteer elk item zorgvuldig voordat je het opbergt.

 

Volg deze eenvoudige tips om ervoor te zorgen dat jouw kostbare bezittingen heelhuids aankomen in je nieuwe huis! Als je tijdens een verhuizing een veilige plek nodig hebt om je breekbare of waardevolle spullen op te slaan, biedt Storo opslagruimte die kan worden aangepast aan jouw individuele behoeften.

 

Onze opslagruimtes in Mechelen en Brecht zijn er in verschillende formaten en je krijgt volledige flexibiliteit met onze maand-tot-maandcontracten. Bel ons vandaag nog op 03 376 07 60 voor meer informatie of boek vandaag nog en ontvang je eerste maand opslagruimte voor € 1!

Huur een opslagruimte

Huur een box

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.