Ultieme lenteschoonmaakgids

03 maart, 2023
Door Storo
Ultieme lenteschoonmaakgids

  1. Opruimen

De eerste stap naar een geslaagde voorjaarsschoonmaak is opruimen! Het is essentieel om onnodige items weg te doen en een meer georganiseerde ruimte te creëren. Begin door elke kamer te lopen en items in categorieën te sorteren: bewaren, doneren, weggooien of in een opslagruimte bewaren. Als je klaar bent met opruimen, kan je doorgaan naar het reinigingsproces.

 

  1. Sla schoonmaakgereedschap in

Voordat je begint met een grondige reiniging, moet je ervoor zorgen dat je over alle benodigde schoonmaakmiddelen beschikt. Dit omvat een stofzuiger, bezem, stoffer en blik, dweil, schoonmaakmiddelen, microvezeldoeken en rubberen handschoenen. Als je alle hulpmiddelen bij de hand hebt voordat je begint, kan je tijd besparen en het proces efficiënter beginnen.

 

  1. Begin met afstoffen

Begin met het afstoffen van elke oppervlakte in je huis. Gebruik een microvezeldoek om stofdeeltjes effectief op te vangen. Besteed extra aandacht aan gebieden zoals ventilatoren, verlichtingsarmaturen en vensterbanken. Als je klaar bent met afstoffen, reinig je alle oppervlakken met een schoonmaakmiddel. Gebruik een apart microvezeldoekje om te voorkomen dat er vuil en stof rondslingert.

 

  1. Tapijten en vloerkleden

Tapijten en vloerkleden worden vaak over het hoofd gezien tijdens het schoonmaken, maar ze zijn één van de grootste boosdoeners voor vuil en bacteriën. Gebruik een stofzuiger om vuil en stof te verwijderen. Gebruik voor hardnekkige vlekken een tapijtreiniger of huur professionals in als je niet over het juiste gereedschap beschikt. Als je een stoomreiniger hebt, nog beter! Gebruik het om je tapijten, vloerkleden, bedden en zelfs meubels te ontsmetten en op te frissen.

 

  1. Ramen en gordijnen

Ramen en gordijnen kunnen na verloop van tijd veel vuil en stof ophopen. Gebruik een aftrekker om je ramen schoon te maken. Gebruik voor jouw gordijnen een microvezeldoek om elke lap stof of lamel schoon te vegen. Gordijnen werken als een filter voor stofdeeltjes die in je huis komen, dus deze hebben ook een grondige reiniging nodig en liefst elke week!

 

  1. Keukenapparatuur

De keuken is een drukbezochte ruimte waar zich snel vuil ophoopt! Begin met het leegmaken van je koelkast en het afvegen van alle oppervlaktes. Verwijder alle vervallen etenswaren en reorganiseer je koelkast. Reinig vervolgens je oven en kookplaat grondig. Gebruik een ovenreiniger om aangebrand voedsel of vlekken te verwijderen. Gebruik voor de kookplaat een specifiek schoonmaakmiddel en een schrobborstel om vet en vuil te verwijderen.

 

  1. Badkamer 

Badkamers hebben wat extra aandacht nodig als het om schoonmaken gaat. Begin met het schrobben van het toilet, de gootsteen en het badkuip en/of douche. Gebruik een reinigingsoplossing en een schrobborstel om vlekken en vuil te verwijderen. Gebruik voor de douche of het bad een tegel- en voegreiniger om mogelijkse schimmel te verwijderen. 

Top tip: Als je krassen of vlekken op je porseleinen bad of gootsteen hebt, strooi er dan wat zuiveringszout over en kijk hoe de vlekken op wonderbaarlijke wijze verdwijnen.

 

  1. Vergeet de vloeren niet

Vergeet tot slot niet om je vloeren grondig schoon te maken. Veeg of stofzuig je vloeren om vuil te verwijderen. Dweil vervolgens de vloeren met een reinigingsoplossing om gemorst of kleverig vuil en vlekken te verwijderen. Als je houten vloeren hebt, gebruik dan een houten vloerreiniger om de afwerking te beschermen.

 

Door deze ultieme lenteschoonmaakgids te volgen, kan je je leefruimte brandschoon maken en een schone en gezonde omgeving voor jou en je gezin behouden. Vergeet niet om pauzes te nemen wanneer dat nodig is, en huur een opslagruimte om al jouw overtollige bezittingen en spullen op te slaan waar je niet helemaal vanaf kunt komen.

 

Als je op zoek bent naar een veilige en handige opslagoplossing waarop je kunt vertrouwen, dan staat Storo voor je klaar! Sla jouw huisspullen, bedrijfsdocumenten en meer op in onze moderne, nette en beveiligde opslagruimtes in Mechelen en Brecht. 

Bel ons vandaag nog op 03 376 07 60 om een unit te reserveren en ontvang je eerste maand opslag voor € 1!

Huur een opslagruimte

Huur een box

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.