Verhuizen uit je appartement? Gebruik deze handige checklist voor de grote dag!

23 februari, 2023
Door Storo
Verhuizen uit je appartement? Gebruik deze handige checklist voor de grote dag!

Van het onthouden om je huisbaas op de hoogte te stellen tot het opvragen van ten minste drie offertes van verschillende verhuisbedrijven - om de stress van een verhuisdag te verlichten, hier is een handige checklist zodat je geen enkele stap in het proces mist. 

Breng je verhuurder op de hoogte 

Breng voordat je gaat inpakken je huisbaas op de hoogte wanneer je van plan bent te verhuizen. Controleer je contract om er zeker van te zijn dat je op tijd opzegt en dat je huisbaas genoeg tijd heeft om eventuele reparaties of onderhoud uit te voeren voordat de nieuwe huurders erin trekken.  

Extra tip: zoek uit wanneer je huurcontract afloopt om te voorkomen dat je extra moet betalen. 

Reinig en repareer uw appartement 

Als het tijd is om te verhuizen, eisen de meeste verhuurders dat het appartement schoon wordt achtergelaten. Het mag geen vuil of puin bevatten van het inpakken en de verhuisdag. Zorg ervoor dat je een grondige schoonmaakbeurt uitvoert voordat je eropuit trekt en voer indien nodig reparaties uit (of huur iemand in die dat kan). Zo ziet alles er netjes uit wanneer je jouw huisbaas het appartement laat zien voor je weggaat. Bovendien krijg je dan je volledige borg terug! 

Begin acht weken voor je verhuis met inpakken 

Nu begint het echte werk! 

  • Begin met het maken van een inventarislijst van alle items in je appartement, zodat er onderweg niets kwijt- of misplaatst raakt (vooral als je van plan bent verhuizers in te huren)!  
  • Terwijl je dingen inpakt, houd je vergelijkbare items bij elkaar. Het zal het uitpakken vergemakkelijken!  
  • Vul dozen niet te vol - te veel gewicht kan ze tijdens het transport uit elkaar halen! 
  • Gebruik labels op elke doos alsook kleurgecodeerde tape; zodat iedereen weet wat waar moet komen! 

Extra tip: wanneer je beroep doet op een verhuisbedrijf (zoals Dockx) vergeet niet om ten minste drie offertes aan te vragen voordat je een beslissing neemt. 

Verhuizen uit een appartement hoeft niet stressvol te zijn als je van tevoren enkele eenvoudige stappen neemt. Een andere essentiële stap die je moet overwegen, is waar je al jouw dozen moet opbergen terwijl je begint met het inpakken van je appartement. Dat is waar Storo om de hoek komt kijken! 

We hebben voldoende ruimte voor jou om dozen en meubels op te slaan terwijl je inpakt. Of je nu op zoek bent naar opslag voor een lange of korte periode, wij hebben de oplossingen voor jou. Bekijk onze verhuis opslagmogelijkheden of bel ons op 03 376 07 60 om je *eerste maand huur bij ons te krijgen voor slechts €1! 

*Algemene voorwaarden zijn van toepassing 

Huur een opslagruimte

Huur een box

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.