Vijf fouten bij het gebruik van self-storage die je beter kan vermijden

20 maart, 2024
Door Storo
Vijf fouten bij het gebruik van self-storage die je beter kan vermijden

Of je nu een expert of een beginneling in self-storage bent, er valt natuurlijk altijd iets bij te leren. Self-storage hoort eenvoudig te zijn en dat kan je zelf realiseren door je aan enkele gewoontes te houden.

In deze blog hebben we de meest voorkomende fouten bij het gebruik van self-storage op een rijtje gezet. Als je die fouten vermijdt, dan kan je er zeker van zijn dat je self-storage avontuur stressvrij verloopt.

#1. Het verkeerde formaat kiezen

een klant staat met vragen voor zijn opslagruimte

Je zou ervan verschieten hoeveel klanten de ruimte die ze nodig hebben onder- of overschatten. Beide scenario’s brengen natuurlijk hun eigen uitdagingen met zich mee.

Je vertrekt op de dag van de verhuizing naar je opslagruimte en merkt dat je spullen toch meer plaats innemen dan je oorspronkelijk dacht. Er is altijd de optie om de vestiging te contacteren zodat ze een grotere box voor jou kunnen regelen, maar de meeste klanten proberen alles er toch maar in te proppen. Daardoor kunnen ze niet meer tussen hun spullen manoeuvreren en moeten ze hoger beginnen stapelen. Zo nemen ze wel het risico dat hun spullen beschadigd raken of dat de dozen omvallen.

Het tegenovergestelde gebeurt als klanten een te grote ruimte huren. Je hebt dan wel alle plaats die je nodig hebt - ook als je in de toekomst meer nodig zou hebben - maar het probleem is dat je ondertussen voor vierkante meters betaalt die je eigenlijk niet kan vullen. In plaats daarvan kan je beter een box huren die perfect aan je opslagbehoefte voldoet en pas naar een groter formaat verhuizen als het nodig is.

Het verkeerde formaat kiezen is één van de meest voorkomende fouten, maar het is zeker niet de grootste vergissing. In de meeste self-storages kan je namelijk gemakkelijk naargelang je opslagbehoefte van formaat wisselen waardoor dat probleem snel opgelost kan worden.

#2. Minder waarde aan de locatie hechten

De locatie is erg belangrijk bij het kiezen van een self-storage. Het is een van de factoren die de huurprijs van de opslagruimtes bepaalt. Als je een self-storage in een stad zoekt, dan zullen de prijzen hoger zijn dan op een locatie buiten grote steden. In dat geval zou je al snel voor de afgelegen opties gaan, maar je moet daarbij wel rekening houden met enkele zaken.

Denk goed na over hoe vaak je de opslagruimte nodig hebt. In realiteit ga je waarschijnlijk zelfs vaker gaan dan wat je nu in gedachten hebt. Je mag de transportkosten dus niet vergeten als je een eindje moet rijden. En wat als je plots toch snel iets uit je opslagruimte nodig hebt? Zou je nog steeds minder waarde aan de locatie hechten?

Een geschikte locatie kiezen is de prijs dus zeker waard. En als je goed opzoekwerk verricht, dan zul je wel een betaalbare optie in de buurt vinden.

#3. De openingsuren niet kennen

een Storo-klant laadt zijn opslagruimte in

Kijk voor je de opslagruimte boekt ook naar de openingsuren van de vestiging. De openingsuren kunnen maar beter overeenkomen met jouw agenda en levensstijl. Als je enkel op weekdagen binnen jouw werkuren in de vestiging terecht kan, dan heeft een ruimte huren bij die firma weinig nut. 

Misschien heb je de gestockeerde goederen telkens last-minute nodig voor je bijberoep. Als dat het geval is, dan moet je zoeken naar firma’s die ruime openingsuren hebben, zodat je ‘s avonds laat of ‘s ochtends vroeg al in de vestiging terecht kan.

Ook wil je altijd eenvoudig toegang krijgen tot je spullen. Ga daarom op zoek naar self-storagefirma’s waarbij je met een app of met een persoonlijke toegangscode in de vestiging binnen kan. Het heeft geen zin om midden in de nacht naar je box te rennen om dan te realiseren dat je de sleutel bent vergeten! 

#4. Niet goed inpakken

Er zijn helaas veel manieren om je spullen op een verkeerde manier in te pakken. Je kan je spullen niet zomaar in een oude kartonnen doos gooien. Als je zo te werk gaat, duurt het niet lang voor je de gevolgen ervan moet dragen.

Als eerste stap moet je kwalitatief inpakmateriaal uitkiezen. Kies voor stevige dozen in verschillende formaten en goede tape zodat je de dozen netjes kan dichtplakken. Vergeet geen bubbelplastic of oude kranten om je fragiele items te beschermen.

Vervolgens moet je goed nadenken over hoe je te werk gaat. Zware items moeten in kleinere dozen, zodat je ze nog steeds makkelijk kan dragen. Als je te veel zware items in een grotere doos stopt, dan kan die sneller scheuren onder het gewicht. Heb je al je spullen een plekje kunnen geven, zorg er dan voor dat ze een duidelijk label krijgen.

Wees voorzichtig als je dozen op elkaar wil stapelen. Het spreekt voor zich dat de zwaarste dozen onderaan moeten staan zodat ze geen lichtere dozen platdrukken. Dozen van dezelfde grootte samen stapelen is het gemakkelijkste. Als je het verticaal opbergen onder de knie krijgt - zonder dat de dozen de neiging hebben om te vallen -  kun je de ruimte optimaal benutten.

Onderschat de waarde van een goede organisatie niet: 

  • Verzamel dozen met gelijkaardige items aan dezelfde kant met hun labels goed zichtbaar.
  • Voorzie ruimte tussen de dozen zodat je overal bijkan zonder dat je alles telkens moet herorganiseren.
  • Plaats veelgebruikte spullen dichter bij de ingang van de opslagruimte.
  • Gebruik rekken voor bijkomende organisatie.

#5. Het contract niet lezen

Zorg ervoor dat je het contract leest voordat je de boeking afrondt. Lees de bijzondere voorwaarden rustig door en contacteer de vestiging als er zaken onduidelijk zijn.

Zoek op wat er in de huurprijs inbegrepen is en of er bijkomende kosten aan het contract verbonden zijn. Vaak komen er bijvoorbeeld nog verplichte verzekeringskosten bij. Kijk ook al eens wat de opzegtermijn is voor het geval dat je de huur op een bepaald moment wil stopzetten. Veel klanten brengen de opzegging te laat in orde en betalen zo uiteindelijk voor een extra maand omdat het contract al automatisch verlengd is.

We sluiten deze blog af met de vervelendste fout die je kan maken: de verkeerde vestiging uitkiezen. Als je rond Roeselare, Brecht of Mechelen woont, dan heb je geluk, Storo staat daar voor je klaar. Kijk dan wel goed na of je in de juiste vestiging hebt geboekt. We bieden veilige, betaalbare opslagruimtes aan in onze ultramoderne vestigingen met ruime openingsuren. Heb je nog een vraag over self-storage, geef ons dan zeker een seintje!

Huur een opslagruimte

Huur een box

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.