Ga je verhuizen naar een grotere woning of bouw je voort aan je bestaande woning?

15 februari, 2023
Door Storo
Ga je verhuizen naar een grotere woning of bouw je voort aan je bestaande woning?

Er zijn veel factoren die een rol spelen bij het maken van dit soort resoluties. Lees dus verder voor vijf tips om je te helpen een weloverwogen beslissing te nemen: 

Beoordeel je locatie 

Houd rekening met de locatie van je huidige woning bij de beslissing om te verhuizen of te verbouwen. 

  • Is de buurt waar je woont ideaal? 
  • Zijn er goede scholen in de buurt die je kinderen ten goede kunnen komen? 
  • Zou een verhuizing je familie in de buurt kunnen brengen van activiteiten die ze leuk vinden? 

Het is van cruciaal belang om deze vragen te analyseren en ervoor te zorgen dat je antwoorden hebt voordat je een definitieve beslissing neemt. 

Vergelijk kosten 

Als het duurder is om te verhuizen dan om een aanbouw aan je huidige woning te bouwen, dan kan het financieel en logistiek logischer zijn om te blijven wonen in je huidige woning en te vergroten in plaats van ergens anders heen te verhuizen. 

Overweeg tijd 

Een aanbouw aan een huis bouwen kan relatief snel, maar hangt af van de omvang van het renovatie-/verbouwproject. Een verhuizing kan enige tijd duren als er eerst renovatiewerkzaamheden aan je nieuwe huis moeten worden uitgevoerd - je moet ook rekening houden met de beschikbaarheid van een verhuiswagen, het inschrijven van je kinderen op nieuwe scholen, het zoeken naar een nieuwe sportschool, enz. 

Onderhoud 

Een groter huis kopen betekent zorgen voor meer ruimte die je niet gewend bent of nauwelijks kent. Een aanbouw aan een bestaande woning vergt net als elk ander deel van de woning onderhoud. Je bent er echter al een tijdje, dus je weet wat er nodig is en zal zijn. 

Bij welke optie voel je je het prettigst om regelmatig onderhoud uit te voeren? 

Denk aan de verkoopwaarde 

Het lijkt op dit moment misschien ver weg, maar het hebben van die extra kamer kan de waarde van uw woning verhogen wanneer het in de toekomst tijd is om te verkopen - iets dat nu de moeite waard is om te overwegen! 

Beslissen of je al dan niet naar een groter huis wilt verhuizen of jouw bestaand huis wilt uitbreiden, is niet eenvoudig! Gelukkig voor jou is Storo er om ervoor te zorgen dat je deze beslissing niet hoeft te overhaasten. Of je nu gaat renoveren of verhuizen, we hebben opties voor korte en lange termijn waaruit je kan kiezen. Bovendien bieden wij *eerste maand huur voor slechts €1! 

Bel ons op 03 376 07 60 of bezoek onze mogelijkheden voor renovatie opslag of verhuis opslag. 

*Algemene voorwaarden zijn van toepassing 

Huur een opslagruimte

Huur een box

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.