Gebruik self-storage voor je kerstversiering

09 januari, 2024
Door Storo
Gebruik self-storage voor je kerstversiering

Nu de feestdagen op hun einde zijn gelopen, is het helaas tijd om de kerstboom af te breken en alle kerstversiering weg te halen. Een plek aan al dat materiaal geven is alleen niet altijd gemakkelijk. Je wil je feestelijke kerstspullen natuurlijk niet zomaar in een overvolle kast steken. Ze verdienen een veilige, nette en droge ruimte zodat je ze volgend jaar opnieuw in volle glorie kan gebruiken.

In deze blog hebben we het over de belangrijkste redenen om self-storage te gebruiken voor de opslag van je kerstversiering. We geven je ook nog enkele tips over hoe je de delicate decoratie het beste kan inpakken.

10 redenen om self-storage te gebruiken voor je kerstversiering

1. Temperatuurgecontroleerde omgeving

Als je je kerstversiering in een temperatuurgecontroleerde ruimte bewaart, voorkom je schade door hitte of vocht en blijven ze langer mooi. Zo kan je ze nog veel kerstseizoenen blijven gebruiken. Goede self-storages zijn altijd voorzien van ventilatie en verwarming om het hele jaar lang een constante temperatuur te kunnen garanderen. Op die manier sta je niet voor verrassingen als je je decoratie volgend jaar terug nodig hebt.

Ruimte maken in je living

2. Beveiliging 

Wie weet heb je thuis een waardevolle kerstcollectie met onvervangbare erfstukken van je overgrootouders. Self-storages zijn tegenwoordig altijd beveiligd met high-tech camera- en alarmsystemen. Bij Storo werken we zelfs met individuele toegangscodes voor je box. Je kan je dierbare spullen dus met een gerust hart achterlaten in een opslagruimte.

3. Meer ruimte in je woning

De grote doos van de kerstboom, die meterslange lichtjes en slingers, en de prachtige kerstkrans aan je deur nemen heel wat ruimte in je woning in beslag. In plaats van ze in een overvolle kast te steken of op je rommelige zolder nog een plekje te zoeken, kan je ze beter in een opslagruimte bewaren. Zo houd je de ruimte in je woning vrij voor spullen die je voor het nieuwe jaar nodig hebt.

4. Kerstdecoratie afwisselen

Als je een overvloed aan kerstdecoratie bezit, kan je ieder jaar voor één bepaalde stijl gaan en een nieuwe frisse look aan je kerstboom en woning geven. De rest van je decoratie bewaar je in je opslagruimte voor de komende jaren. Door alles te hergebruiken bespaar je geld en draag je een steentje bij aan het klimaat.

5. Bescherming tegen ongedierte

Een nette opslagplaats voorkomt dat ongedierte, zoals muizen of insecten, zich tussen je kerstversiering verstopt. In vergelijking met je zolder is er in een self-storagevestiging regelmatige controle op netheid en ongedierte. Je kan er dus op rekenen dat je je spullen het jaar erop ongedeerd kan hergebruiken.

6. Verschillende formaten

Afhankelijk van de hoeveelheid decoratie waarover je beschikt, kan je een formaat kiezen dat aan je opslagbehoeftes voldoet. In de kleine opslagruimtes van Storo kan je enkele dozen met versiering en je kerstboom stockeren. In de grote opslagruimtes van 68 m² zou je zelfs de inhoud van je hele woning kunnen stockeren. Je kan gemakkelijk van formaat wisselen als je opslagbehoefte verandert.

7. Goede organisatie

Een opslagruimte zorgt ervoor dat je genoeg plaats hebt om je kerstspullen op een georganiseerde manier te ordenen. Je kan wandkasten en labels gebruiken om je kerstversiering snel terug te vinden en er gemakkelijk bij te kunnen. Daardoor blijf je gespaard van de stress die een onoverzichtelijke ruimte met zich kan meebrengen.

8. Opslag van andere seizoensgebonden items 

Misschien heb je doorheen de jaren al heel wat skimateriaal verzameld of heb je om de winterperiode door te komen een overvloed aan dekens en truien in huis gehaald. Die heb je na de winterperiode natuurlijk niet meer nodig, maar durven wel veel plaats in te nemen in je woning. Stockeer ze een tijdje totdat ze volgende winter terug van pas komen.

9. Extra grote decoratie stockeren

Maak je er samen met je buren een wedstrijd van om je voortuin zo extravagant mogelijk in te kleden? Dan heb je waarschijnlijk grote decoratie in huis, zoals de slee van de Kerstman of zelfs enkele rendieren. Die staan doorheen het jaar alleen maar in de weg, omdat ze zoveel ruimte in beslag nemen. Ook daarvoor kan self-storage de oplossing zijn.

10. De feestdagen goed plannen

Als je van de kerstperiode graag een groot feest maakt, kan je self-storage gebruiken om je te helpen bij de planning. Tover je opslagruimte om tot een werkplaats zoals die van de Kerstman en bereid je perfect voor op alle familiefeesten die voor de deur staan.

Inpaktips voor je kerstdecoratie 

Je kerstversiering veilig inpakken

We geven je nog graag enkele tips om je dierbare kerstdecoratie slim in te pakken:

  • Maak je kerstversiering proper voordat je ze inpakt. Dat bespaart je volgend jaar heel wat werk. 
  • Pak delicate lichtjes, kerstballen en beeldjes in met krantenpapier of keukenrol om schade te voorkomen.
  • Stockeer je kunstboom in zijn originele doos als je die nog hebt. Vergeet niet na te kijken of alle labels nog aan de takken hangen zodat je volgend jaar niet moet beginnen puzzelen. Is je doos verloren gegaan, bekijk de Storodozen dan eens. Misschien past je kerstboom of andere decoratie er perfect in.
  • Hou een inventaris bij en label de dozen zodat je alles gemakkelijk terug kan vinden. 
  • Plaats spullen die je regelmatig nodig hebt vooraan in je opslagruimte zodat je er snel bij kan. Dierbare breekbare items plaats je beter achteraan zodat de kans kleiner is dat je ze per ongeluk omstoot.
  • Gebruik een stevig stuk karton om je kerstlichtjes netjes rond te binden. Stockeer ze nadien naast elkaar in een doos. Zo vermijd je het jaarlijkse gevecht met de lichtjes om ze uit de knoop te krijgen. 

Ben je er klaar voor om je decoratie op te ruimen en 2024 écht van start te laten gaan? Huur in enkele stappen eenvoudig een opslagruimte van Storo! Contacteer ons via info@storo.be of 03 376 07 60 voor meer informatie.

 

Huur een opslagruimte

Huur een box

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.