Hoe technologie de toekomst van self-storage beïnvloedt

18 oktober, 2023
Door Storo
Hoe technologie de toekomst van self-storage beïnvloedt

De wereld gaat razendsnel vooruit. De nieuwste technologische snufjes bepalen de manier waarop we leven en hoe onze bedrijven eruitzien. Ook in de self-storagesector kunnen we van technologische innovatie spreken.Dankzij die ontwikkelingen kunnen self-storagebedrijven voortdurend voor een optimale service zorgen. 

In deze blog kijken we naar verschillende technologische innovaties die in de self-storagesector trending zijn en naar hoe deze de toekomst van self-storage beïnvloeden.

Gestroomlijnde Processen

Je opslagruimte persoonlijk reserveren is natuurlijk niet meer van deze tijd. Je kan nu overal online boeken zonder je te moeten verplaatsen. Daarbij kan je zelfs gebruik maken van een online ruimtecalculator om erachter te komen welke ruimte bij jouw behoeften past of chatten met een chatbot om antwoord te krijgen op al jouw vragen.

Technologische voorzieningen zorgen ervoor dat klanten zelf meer controle hebben over hun boeking. Tegenwoordig is het bijvoorbeeld mogelijk om via een app 24/7 toegang te krijgen tot de gehuurde ruimte. Daardoor ben je volledig vrij om te kiezen wanneer je naar je box gaat en moet je je niet aanpassen aan de kantooruren of langs een receptie passeren. De opkomst van het online managen van je box betekent dat self-storagefirma’s aan alle behoeften kunnen voldoen zonder persoonlijk met de klant te moeten spreken. Ook Storo is mee met deze trend en kiest daarom voor gebruiksvriendelijke en laagdrempelige boekingtools.

Wat nog een stap verder gaat, is de mogelijkheid om een virtuele tour van je box te krijgen. Klanten krijgen zo onmiddellijk een goed beeld van hun gehuurde box zonder dat ze zich erheen moeten verplaatsen. Maar daar blijft het niet bij… Als kers op de taart gebruiken sommige firma’s intussen zelfs robots! Echt waar! Robots worden ingezet als bewakers en patrouilleren langs de gehuurde boxen om hun inhoud te beschermen.

Smart Solutions

Smart storage solutions worden steeds populairder. Smart locks kunnen vanop afstand en op elk moment bediend worden waardoor klanten niet meer afhankelijk zijn van de kantooruren en grote flexibiliteit ervaren. Videomonitoring komt ook steeds vaker voor waardoor klanten vanop afstand hun box kunnen controleren. Verder krijgt ‘intelligent temperature control’ of ‘climate-controlled storage’ een plaats in de self-storage, waarbij boxen voorzien zijn van sensoren die zowel instaan voor de temperatuur en vochtigheid als voor de algemene beveiliging van je box. Zo worden delicate items beschermd tegen schade die schommelende temperaturen kunnen veroorzaken.

Gebruiksvriendelijkheid op Nummer 1

Durf je je sleutels thuis wel eens te vergeten of haal je de cijfers van een cijfercode gemakkelijk door elkaar? Met de smart locks via een app op je smartphone is dat verleden tijd! Zo kan je met één klik op je scherm onmiddellijk binnen in je box. 

Artificiële intelligentie (AI) is ook belangrijk voor een gebruiksvriendelijke werking in de self-storage. Een van de bekendste AI-methodes is het gebruik van chatbots om 24/7 vragen van klanten te beantwoorden. De AI-technologie is echter zo snel aan het ontwikkelen dat het gebruik ervan alleen maar kan uitbreiden voor andere doeleinden.

Ecologische Toepassingen

Duurzaamheid is niet langer alleen maar een buzzwoord. Het is zelfs een belangrijk onderdeel in het businessplan van bedrijven. Nu hernieuwbare energie steeds populairder wordt, slagen self-storagefirma’s erin hun ecologische voetafdruk aanzienlijk te verkleinen en tegelijkertijd geld te besparen voor zowel zichzelf als voor hun klanten.

Enkele andere manieren om technologie in te zetten voor een duurzamer bedrijf zijn digitalisering om papierverspilling tegen te gaan, isolatie om warmteverlies te verminderen en LED-verlichting met bewegingssensoren. Ook bij Storo zetten we op al die ecologische toepassingen in om te streven naar een duurzame firma.

Storo biedt beveiligde opslagruimtes van verschillende formaten in Mechelen, Brecht en Roeselare, met flexibele contracten en met ruime openingsuren. Contacteer ons op 03 376 07 60 of info@storo.be voor meer informatie.

Huur een opslagruimte

Huur een box

Enkel geselecteerde cookies accepteren | Wissen