Hoeveel kost een opslagruimte in België in 2024?

14 mei, 2024
Door Storo
Hoeveel kost een opslagruimte in België in 2024?

Heb je het gevoel dat je woning wat te krap begint te worden voor al je bezittingen en aarzel je nog om gebruik te maken van self-storage? Zet je twijfels dan maar aan de kant, want self-storage is eigenlijk betaalbaarder dan je denkt. 

In feite heeft deze kosteneffectieve oplossing over de hele wereld aan populariteit gewonnen nu woningen en commerciële ruimtes steeds duurder worden. Volgens het rapport van de Federatie van Europese Self-Storage Associaties (FEDESSA) van 2023 kost self-storage gemiddeld slechts €286 per vierkante meter per jaar in Europa. De prijs van een opslagruimte is onder andere afhankelijk van het formaat van de opslagruimte en de locatie van de vestiging. Je zou dus altijd ergens een goede deal moeten kunnen vinden.

Factoren die de prijs van een opslagruimte bepalen

een klant in een self-storage vestiging

Het formaat

Opslagruimtes zijn er in verschillende formaten om voor iedere opslagbehoefte een oplossing te kunnen bieden. Het spreekt voor zich dat grotere boxen meer kosten dan kleinere ruimtes, maar hoe groter de opslagruimte is, hoe minder je per vierkante meter betaalt. Dat maakt het een zeer betaalbare oplossing voor bedrijven of organisaties met een grote opslagbehoefte. 

De locatie

Opslagruimtes in stedelijke gebieden en andere dichtbevolkte regio's zijn doorgaans duurder dan in landelijke gebieden waar de vraag naar opslagruimtes minder groot is. Als je kiest voor goedkoper opslaan op een verdere locatie, houd dan rekening met hoe vaak je de opslagruimte nodig hebt en met de reistijd en -kosten. 

Voorzieningen

Sommige opslagfaciliteiten bieden heel wat voorzieningen aan, zoals hightech beveiligingssystemen, 24/7 toegang, drive-up units en gratis parkeergelegenheid. Self-storages met meer voorzieningen hebben meestal hogere huurkosten dan eenvoudigere opslagoplossingen.

Toegankelijkheid 

een opslagruimte openen

De locatie van je opslagruimte binnen de vestiging kan ook invloed hebben op de prijs. Vaak geven mensen de voorkeur aan boxen op het gelijkvloers, zodat ze geen trap of lift moeten gebruiken. Drive-up units zijn ook populair omdat ze gemakkelijk toegankelijk zijn en je op die manier snel kan laden en lossen. Omdat er meer vraag is naar die ruimtes, zijn ze meestal duurder. 

Vraag en aanbod

De vraag naar opslagruimtes schommelt per seizoen en per regio. De prijzen zullen hoger zijn tijdens het verhuisseizoen of in gebieden waar de opslagruimtes zeer gewild zijn. Als jouw favoriete vestiging een hoge bezetting heeft en er niet veel ruimtes meer beschikbaar zijn, betaal je ook vaak meer. 

De firma

Betrouwbare self-storage firma’s hebben uitstekende beveiliging, verzekeringspolissen en algemene voorwaarden die alle klanten beschermen. Zij zullen misschien wat meer in rekening brengen, maar dan weet je wel dat je spullen in goede handen zijn. Het is dus belangrijk om een self-storage te vinden die klanttevredenheid hoog in het vaandel heeft staan en altijd een vijfsterrenklantenservice biedt. 

Sommige firma’s zullen ook met promo’s werken, waardoor je een opslagruimte voor een goedkopere prijs op de kop kan tikken. Zo kan je als nieuwe klant bij Storo genieten van de eerste maand huur aan slechts 1 euro, als je de opslagruimte minstens drie maanden huurt.

Een opslagruimte huren bij Storo

een vestiging van Storo

De voordelen die je krijgt bij de maandelijkse huur van je opslagruimte verschillen afhankelijk van je opslagfirma. Bij Storo zit er heel wat inbegrepen in de maandelijkse huurprijs:

  • Gratis binnen- en buitenparking 
  • Karretjes en transpallet vrij beschikbaar 
  • Administratiekosten 
  • 24/7 camerabeveiliging 
  • Alarmbeveiliging op elke afzonderlijke box
  • Onbeperkte toegang via een toegangscode of de STORO app tijdens de ruime openingsuren.

We vragen geen bijkomende kosten, zoals waarborg of administratiekosten. Enkel de verzekering is niet inbegrepen in de huurprijs, omdat die afhankelijk is van de waarde van de gestockeerde goederen.

Verzekering 

Onze vestigingen zijn natuurlijk niet volledig immuun voor natuurrampen, brand en andere onvoorziene gebeurtenissen. Om te garanderen dat je bezittingen beschermd zijn, moet je ze verzekeren. Omdat de prijs van de verzekering afhankelijk is van de waarde van de gestockeerde goederen, zit die niet inbegrepen in de maandelijkse huurprijs. Bij Storo geniet je al van een voordelig verzekeringstarief vanaf 5 euro per maand.


Je kan alle prijzen van Storo’s opslagruimtes op de website terugvinden of steeds contact met ons opnemen via de website, info@storo.be of 03 376 07 60 voor een vrijblijvende offerte. We helpen je graag verder bij je zoektocht naar de ideale opslagruimte voor jouw behoefte en binnen jouw budget.

Huur een opslagruimte

Huur een box

Enkel geselecteerde cookies accepteren | Wissen