Self-storage en duurzaamheid

19 oktober, 2023
Door Storo
Self-storage en duurzaamheid

Heb je al eens stilgestaan bij de positieve impact van self-storage op het milieu? Je spullen ergens opslaan kan je ecologische voetafdruk verkleinen als je duurzaam opslaat in de juiste vestiging. In deze blog geven we je enkele tips over hoe je op een duurzame manier van self-storage gebruik kan maken.

Hoe draagt self-storage bij aan een duurzaam klimaat?

Energie-efficiënte vestigingen

Een groot voordeel van moderne self-storagevestigingen is dat ze energie-efficiënter zijn dan de traditionele opslagalternatieven. Self-storagefirma’s gebruiken minder verwarming of airconditioning dan gebouwen die oorspronkelijk niet voor die doeleinden zijn gebouwd . Bij Storo zijn alle gebouwen bijvoorbeeld goed geïsoleerd voor minimaal warmteverlies, waardoor we geen overbodige energie moeten gebruiken.

Je vindt tegenwoordig overal LED-verlichting in self-storagevestigingen. Met LED-verlichting verbruik je 90 procent minder dan met gloeilampen en ze gaan ook nog eens 25 keer langer mee. Bij Storo gaan we in onze vestigingen voor sensorgestuurde LED-verlichting om enkel te verbruiken wanneer het echt nodig is.

Je spullen hergebruiken

Een groot deel van onze klanten huurt een box om kleren en meubels op te slaan. Laat dat nu juist de meest vervuilende sectoren zijn! Wist je dat de fashionindustrie twintig procent van de watervervuiling, vijf procent van de afvalproductie en tien procent van de uitstoot van broeikasgassen veroorzaakt? Reden te meer om je spullen langer bij te houden en ze een tweede leven te geven!

Je items dus even opbergen voor een seizoen voorkomt dat ze ergens op een afvalberg terechtkomen en moedigt je aan om ze opnieuw te gebruiken in plaats van ze opnieuw aan te kopen. Daarnaast spaar je er ook nog geld mee uit!

Decentralisatie vermindert de uitstoot

fietsen naar het werk

De meeste klanten wonen niet ver van een self-storagevestiging. Dat wil zeggen dat ze niet lang onderweg zijn waardoor ze maar een lage uitstoot hebben. Ook bedrijven kunnen voor hun goederen een opslagruimte gebruiken dichtbij hun hoofdkantoor en van daaruit hun bestellingen verzenden. Dat zorgt voor een kleinere ecologische voetafdruk, lagere transportkosten en kortere verzendtijden. Storo heeft drie vestigingen verspreid over Vlaanderen: Brecht, Mechelen en Roeselare. Je vindt dus zeker en vast een opslagruimte in je buurt.

Storage beschermt je waardevolle spullen 

voorwerpen hergebruiken

Je spullen op de juiste manier opbergen zorgt ervoor dat ze beschermd zijn tegen schade en dat je ze langer kan gebruiken. Zorg er dan wel voor dat je goede opbergtechnieken gebruikt.

Tips voor duurzaam opslaan 

  • Plan vooruit en denk al eens na over het formaat en gewicht van alle spullen die je wil inpakken.
  • Neem de tijd om alles goed en stevig in te pakken.
  • Gebruik dekens om je meubels te beschermen, geen plastic.
  • Gebruik papier om je fragiele items te beschermen.

Storo biedt ook inpakmateriaal aan. Klik hier om ons aanbod te bekijken!

Wat doet Storo voor het klimaat?

Bij Storo houden we rekening met het klimaat en zetten we woorden om in daden:

  • Door het digitaliseren van alle processen werken we papierloos.
  • We gebruiken duurzame, niet-vervuilende poetsproducten.
  • Al onze gebouwen zijn goed geïsoleerd, waardoor er minimaal warmteverlies is.
  • We gebruiken overal sensorgestuurde LED-verlichting zodat we enkel verbruiken wanneer het nodig is.
  • We werken gecentraliseerd op één kantoor, zodat er geen overbodig verbruik op de verschillende locaties is.

Meer informatie over Storo en duurzaamheid vind je hier!

Storo biedt beveiligde opslagruimtes van verschillende formaten in Mechelen, Brecht en Roeselare, met flexibele contracten en met ruime openingsuren. Contacteer ons op 03 376 07 60 of info@storo.be voor meer informatie.


Thema's

Huur een opslagruimte

Huur een box

Interessant voor jou

Gezinsvriendelijke winterevenementen in Mechelen

13/11/2023

Ben je met je gezin op zoek naar wat winterpret? Als dat zo is, heb je geluk! De stad Mechelen in België organiseert deze winter verschillende gezinsvriendelijke evenementen. 

Lees meer
Tijdelijke opslag

10/11/2023

Verhuizen, renoveren, naar het buitenland verhuizen,.. Kortom je spullen ergens moeten bewaren brengt veel met zich mee. Je spullen goed en veilig bewaren is belangrijk, hier lees hoe je dit best doet. 

Lees meer
Self-storage! Iets voor mij?

10/11/2023

Weet je niet meer waar je je spullen kan opslaan? Dan is Storo misschien wel jouw oplossing. 
Lees hier waarvoor jij een Storo box kan gebruiken. 

Lees meer

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.