Wat je moet weten voordat je jouw eigen appartement huurt

05 januari, 2023
Door Storo
Wat je moet weten voordat je jouw eigen appartement huurt

Als jongvolwassene weet je wanneer het tijd is om je vleugels uit te slaan. Of je nu naar de universiteit gaat of naar je eerste solo-appartement (of beiden!), de stappen naar volwassenheid zijn onvermijdelijk en vereisen een goede planning. Eerst moet je alles begrijpen wat er te weten valt over het huren van jouw eerste appartement. 

Van weten hoeveel je aan spaargeld zou moeten hebben tot het maken van een lijst van alle reeds bestaande schadegevallen: hier zijn een paar dingen die je moet weten voordat je je eigen appartement huurt. 

 

Doe onderzoek 

Het is altijd essentieel om onderzoek te doen en voldoende tijd te besteden aan het vinden van het perfecte appartement voor jou. Omarm het digitale tijdperk om te vinden wat je zoekt. Het internet heeft verschillende zoekertjeswebsites zoals Immoweb , Immoscoop…zoekportalen.  

Tip: meld je aan op verschillende websites om directe meldingen in het door jou gekozen gebied te ontvangen. 

Houd je aan een budget 

Huur geen appartement dat duurder is dan je budget aankan - dit is een fout die volgens experts vele nieuwe huurders maken. Hou bewegingsruimte in jouw budget, vooral als het gaat om onvoorziene energierekeningen en uitgaven die je niet had verwacht. 

Tip: vergeet niet je eerste huurbetaling PLUS de vereiste aanbetalingen en waarborgen te budgetteren. Je kan je verhuurder vragen welke aanbetaling waarborg zij verwachten. 

Maak een lijst van reeds bestaande schade 

Voordat je naar binnen gaat, loop je met jouw huisbaas door het door jou gekozen appartement en som je alle reeds bestaande schadegevallen op, zodat je borg niet wordt ingehouden voor schade die je niet hebt gemaakt. Registreer elk defect, hoe klein het op dat moment ook lijkt. 

Zorg dat je een huurcontract krijgt! 

Het is essentieel om een schriftelijk huurovereenkomst op te laten stellen. Het is een juridisch bindend contract waarin rechten, regels en voorschriften worden beschreven die jij en de huisbaas moeten naleven. Het is de enige manier om ervoor te zorgen dat beide partijen ingedekt en beschermd zijn. 

Tip: zorg ervoor dat je het volledige document begrijpt voordat je het ondertekent. 

Huisbenodigdheden 

Verhuizen naar je eigen appartement betekent dat je meer hebt dan alleen een bed en een bank. Je hebt nog een paar andere benodigdheden nodig om ervoor te zorgen dat je een functioneel huishouden hebt. Items kunnen een snijplank, een vuilnisbak, douchegordijnen en schoonmaakspullen zijn. Maak een lijst van alle benodigdheden die je nodig hebt om je sneller te settelen. 

Als je meer tijd nodig hebt bij het kiezen van je eerste appartement, maar je wilt al beginnen met inpakken, haast je dan niet - sla al je spullen op bij Storo! Op deze manier kan je rustig de tijd nemen om een appartement te zoeken, maar kan je toch vooruit met het inpakken. 

Bel ons op 03 376 07 60 en je krijgt *de eerste maand huur voor slechts €1 of bezoek onze opties voor studentenopslag voor meer informatie. 

*Algemene voorwaarden zijn van toepassing 

Huur een opslagruimte

Huur een box

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.