Bereid je slim voor op de feestdagen

14 november, 2023
Door Storo
Bereid je slim voor op de feestdagen

De feestdagen staan voor de deur en hier en daar duikt er al wat versiering op in het straatbeeld. We kijken allemaal uit naar de kerstlichtjes, de geur van versgebakken koekjes en het gezellig samenzijn met familie en vrienden. Nu moet je er alleen nog voor zorgen dat je woning er ook helemaal klaar voor is! 

De feestdagen brengen natuurlijk veel extra spullen mee in huis. We zouden STORO niet zijn als we onze opslagoplossingen niet mee in beeld brengen om het werk dat er bij komt kijken wat te verlichten. Schenk jezelf dus een warm drankje in en ontdek in deze feestelijke kerstgids hoe je samen met ons je woning kan voorbereiden op de feestdagen.

Kerstversiering

Kerstcadeautjes inpakken

Lichtjes, slingers en kransen doen je woning er magisch uitzien, maar je wil niet dat je huiskamer te vol komt te staan. Daarvoor komt self-storage alvast goed van pas. Berg je dagelijkse decoratie tijdelijk op om ruimte te maken voor je kerstversiering. Die oude vaas of een extra stoel kunnen bij ons veilig aan de kant gezet worden, waardoor er meer ruimte is voor je kerstboom en bijhorende decoratie.

Denk ook aan je tuin en voortuin en maak plaats voor feestelijke decoratie door je buitenmeubels en dagelijkse buitendecoratie op te bergen bij STORO. Bij ons liggen ze veilig en droog in geventileerde en verwarmde opslagruimtes zodat ze volgend seizoen opnieuw een ronde kunnen meegaan.

Kies Een Inpakplaats Uit

Cadeautjes inpakken is niet altijd gemakkelijk, zeker niet als je hele tafel vol staat en er weinig ruimte is voor al het materiaal. Een tip van ons is om een speciaal inpakplekje uit te kiezen in je woning waar je ook je inpakpapier, schaar, strikken en plakband kan bewaren. 

Heb je geen plaats in je woning, denk dan eens aan een STORO-box als inpakplaats. Al je inpakmateriaal blijft op één locatie liggen en je hoeft nooit achter verloren spullen te zoeken. Je kan je box ook gebruiken om de inhoud van je cadeaus nog een tijdje geheim te houden voor je nieuwsgierige kinderen of partner. In STORO’s geventileerde en verwarmde opslagruimtes liggen je cadeaus beschermd tot op de grote dag.

Houd Je Keuken Proper

De feestdagen draaien rond heerlijke maaltijden en lekkere desserts. Je zal dus zeker wat meer tijd in de keuken doorbrengen dan normaal. Om zo efficiënt mogelijk aan de slag te gaan, kan je het keukengerei dat je tijdelijk niet nodig hebt aan de kant zetten bij STORO. Maak je keukenblad volledig vrij, zodat je vol goede moed de chef in jezelf naar boven kan halen in een keuken zonder rommel. We kijken alvast uit naar de lekkere kalkoen met kroketten,  speculaas, wafels, glühwein en alle andere typische kerstgerechten en -drankjes. 

Maak Plaats Voor Je Gasten

Als je vrienden en familie hebt uitgenodigd om de feestdagen samen te vieren, dan wil je dat er een gezellige kerstsfeer in jouw woning hangt. Maak wat extra ruimte door spullen die te veel plaats innemen tijdelijk op te bergen. Die extra dekens en kussens in de zetel, de hometrainer die stof staat te vergaren of die bureaustoel die in de weg staat kan je dan beter even aan de kant zetten.

Stressvrije Opkuis

Laten we eerlijk zijn, de feestdagen zijn fantastisch, maar de opkuis achteraf is een ander verhaal. Alle kerstversiering terug in dozen stoppen, de kerstboom afbreken en al je cadeaus een plekje in huis kunnen geven… Je moet ze maar ergens kwijt kunnen. Dat probleem valt op te lossen door een opslagruimte bij STORO te huren om je kerstspullen netjes en georganiseerd te bewaren. Je hoeft ze thuis niet meer in een kast of op zolder te proppen om er volgend jaar weer achter te moeten zoeken. Zo kan je alvast rekenen op een stressvrije start en afsluiter van de kerstperiode.

De dag na Kerstmis alles opruimen

Bescherm Je Dierbare Decoratie

De feestdagen zijn voor veel families de gelegenheid bij uitstek om hun dierbare erfstukken nog eens boven te halen. Of het nu je grootmoeders kerstversiering is of je eigen handgemaakte kerstsokken zijn, er hangt voor iedereen een persoonlijke betekenis aan vast. Daarom wil je ze ook buiten het kerstseizoen veilig kunnen bewaren.

Gebruik oude kranten, papieren zakdoeken of keukenrol om je delicate kerstversiering in te pakken. Nadien kan je ze veilig stockeren in een STORO-opslagruimte zodat je zeker bent dat er niets mee gebeurt voor het volgende kerstseizoen. Een extra tip is om de dozen te labelen en er een lijstje bij te steken van wat je er per doos hebt ingestoken. Zo weet je onmiddellijk waar je je favoriete decoratie hebt gestoken.

Duurzaam Opruimen

De buitenkant van STORO Brecht

Denk bij de afbraak van je kerstboom aan duurzame manieren om je boom op te ruimen. Gooi een plastieken boom niet weg, maar draag er zorg voor zodat je er je hele leven lang van kan genieten. Heb je een echte boom, kijk dan eens naar de ecologische opties in jouw regio. Veel gemeentes houden recyclage-acties voor je boom. Heb je een tuin, dan kan je de kerstboom ook even in je tuin planten of omzetten naar compost voor je planten.

Met deze self-storagetips hebben we je hopelijk wat ideeën gegeven om van de kerstperiode een leuke, stressvrije periode te maken, zonder plaatsgebrek of rommel. Zo kan je optimaal genieten van de magie van de feestdagen. 

STORO wenst je fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Huur een opslagruimte

Huur een box

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.